بهینهسازی سایتهای Low-CodeNo-Code

توسعه کم کد و بدون کد Low-Code No-Code چیست؟ کاربردها، مزایا و معایب کوئرا‌بلاگ

با برنامه مناسب، یک توسعه دهنده با دو سال تجربه می تواند به گونه ای عمل کند که گویی دهه ها را در این زمینه سپری کرده است. سازمان‌ها می‌توانند نرم‌افزار را ۱۰ برابر سریع‌تر از آنچه با رویکرد توسعه سنتی می‌توانستند منتشر کنند. بر اساس IDC، بیش از 500 میلیون برنامه و سرویس دیجیتال تا سال 2023 توسعه و به کار خواهند رفت. سرویس Quixy پلتفرمی است که به کسب‌وکارها اجازه می‌دهد گردش‌های کاری را بدون نیاز به مهارت کدنویسی خودکار کنند. سایت Softr ابزارهایی را برای ایجاد پرتال های مشتری و ابزارهای داخلی برای کسب و کار شما بدون کدنویسی فراهم می کند. سرویس Kissflow پلت فرمی است که هر دو روش بدون کد و کم کد را شامل می شود.

این توسعه‌دهندگان نیاز به طراحی سریع برنامه‌ها با استفاده از محیط‌های توسعه‌ی بصری و اتصال خودکار به سیستم‌های back-end، پایگاه‌های داده، خدمات وب یا API دارند. پلتفرم توسعه کم کد و پلتفرم بدون کد به توسعه‌دهندگان حرفه‌ای این امکان را می‌دهد که به‌سرعت نرم‌افزارها را بدون نیاز به نوشتن خط به خط کدها بسازند. علاوه‌بر‌این تحلیل‌گران تجاری، مدیران اداری، صاحبان مشاغل کوچک و افراد دیگری که توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار نیستند، با این پلتفرم‌ها می‌توانند نرم‌افزار بسازند و آن را تست کنند. این اتوماسیون به توسعه‌دهندگان کم کد اجازه می‌دهد به جای کدنویسی، روی توسعه اپلیکیشن ایده‌آل خود و متمایز کردن آن از رقبا متمرکز باشند. به عبارت دیگر، توسعه کم کد در جایی بین کدنویسی دستی و توسعه بدون کد قرار می‌گیرد و کاربران در نهایت می‌توانند کدهای دستی را به کدهایی که به صورت خودکار تولید شده‌اند، اضافه کنند. پلتفرم‌های کم‌کد معمولاً برای توسعه‌دهندگان حرفه‌ای عرضه می‌شوند، اما برای استفاده از آن‌ها به تخصص کدنویسی نیاز ندارند.

Salesforce سابقه طولانی در معرفی سیستم عاملهایی دارد که منحصراً کاربران تجاری غیر فنی را هدف گرفته اند و پیشنهادات راه حل کم کد و بدون کد آن نیز از این قاعده مستثنی نیست. Platform Salesforce Lightning Platform ، که به همراه شرکت Heroku، بخشی از پلتفرم Sales Cloud App Cloud است، یک جز اساسی در محیط مشتری 360 آن است. Lightening از پلتفرم وندور Force.com استفاده می کند و اولین بار در سال 2008 برای فعال کردن برنامه های Salesforce توسط شخص ثالث راه اندازی شد. این وندور اخیراً دو محصول اصلی Lightning Flow Builder و Mobile Publisher را منتشر کرده است. Lightning Flow Builder توسعه دهندگان را قادر می سازد تا فرایند توسعه را مبتنی بر کامپوننتها و موتور چرخه فرایندی آن به انجام برسانند.

این شیوه انعطاف‌پذیری بیشتری را برای برنامه نویسی به توسعه‌دهندگان می‌دهد. به عنوان مثال، برخی از نرم‌افزارهای کسب‌و‌کار به دانش در مورد یک زبان برنامه نویسی خاص نیاز دارند که انتخاب توسعه‌دهندگان را محدود می‌کند. پلتفرم توسعه کم کد زمان ساخت نرم‌افزارها را کوتاه می‌کند و به توسعه‌دهندگان امکان می‌دهد در زمان کمتری کارهای بیشتری انجام دهند. پلتفرم های Low-code و no-code می توانند برای اهداف مختلفی استفاده گردند. یک پلتفرم Low-code اغلب توسط متخصصان فناوری اطلاعات با مهارت‌های کدنویسی ابتدایی برای ایجاد نرم افزارهای خاص، به کار گرفته می شود.

کم و بدون کد (Low- and no-code) اغلب به جای یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند. اما برای شرکت های بزرگتر و مستقر نیز به همان اندازه می تواند مفید باشد. بدون کد به شما امکان می دهد ایده خود را سریعا عملی کنید و با استفاده از میزان معقولی زمان و منابع راهکار خود را پیاده سازی کنید. این رویکرد یک گزینه کم هزینه تر برای ساختن تیم داخلی از طراحان و توسعه دهندگان و یا برون سپاری آن به یک شرکت ثالث است و  ایده شما را به یک محصول زنده تبدیل می کند. استفاده از بدون کد به شما امکان می دهد یک مرحله جلوتر بروید، و از حداقل زمان و منابع استفاده کنید. اخیراً اطلاعات زیادی درمورد پلتفرم‌های کم‌کد (Low-Code) و بدون‌کد یا بی‌کد (No-Code) منتشر شده است.

می‌توان مفهوم انتزاع در توسعه نرم افزار را با لگوها مقایسه کرد که در آن با متصل کردن بلوک‌های کوچک اسباب بازی کامل می‌شود و دیگر نیازی به ساخت تمام قسمت‌های اسباب بازی از صفر نیست. سرویس Appian به کاربران این امکان را می دهد تا فرآیندهای تجاری به راحتی پیاده سازی شوند. در واقع اگر می خواهید فرایندهای کسب و کار را به روش Low-code از ابتدا تا انتها خودکارسازی نمایید، این سرویس برای شما مناسب است. برای افزایش بهره‌وری و بهبود انجام فرایندهای کسب‌وکار، می‌توانید از راه‌حل‌های نرم‌افزاری کمک بگیرید. نرم‌افزارهای مختلفی برای هدایت شما در مسیر یک کسب‌وکار موفق وجود دارد.

همچنین،  این پلتفرم‌ها بیشتر از همه در سازمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که پرسنل با تخصص‌های گوناگون در آن حضور دارند و باید برای ساخت یک نرم‌افزار با هم همکاری کنند. کنار گذاشتن دردسرهای کدنویسی، روند کار را بسیار ساده‌تر و سریع‌تر می‌کند. در ادامه با ما در بیت اند همراه شوید تا به معرفی مزایا و کاربردهای اتوماسیون کم کد و اینکه چرا باید از آن در کسب‌وکار خود استفاده کنید، بپردازیم. این امر مشکلات کسب و کار در توسعه را سریعتر و کاملتر از آنچه با توسعه نرم افزار سنتی انجام می شود، حل کنند. از زمان شروع بحران COVID-19 ، تعداد مدیرانی که از مهمترین سرمایه گذاری خود؛ توسعه سیستم عامل های کم کد و بدون کد را نام برده اند، تقریباً سه برابر شده است و از 10٪ به 26٪ رسیده است.

در پلتفرم‌های کم‌کد (Low-code)، برخلاف روش سنتی توسعه اپلیکیشن، کاربران نیاز به کدنویسی کمی دارند. پلتفرم‌های کم‌کد، ارائه برنامه‌های کاربردی را به روشی کارآمد و آسان برای متخصصان آسان می‌کنند. این پلتفرم ها همچنین می توانند کارهای پیچیده ای را با یک کلیک انجام دهند. ساختن اپلیکیشن با استفاده از همین روش برای افراد حرفه ای که تخصص فناوری اطلاعات ندارند، آسان است. در چند وقت اخیر، فعالیتهای زیادی در مورد توسعه پلتفرم برای کاربرانی با تجربه کم در توسعه نرم افزار به وجود آمده است.

پلتفرم‌های کم‌کد فضاهای کاری مشترکی را ایجاد می‌کنند که تیم‌ها می‌توانند به‌راحتی ابزارهای سفارشی را به اشتراک بگذارند و یکپارچه‌سازی کنند. این پلتفرم در واقع مانند یک جعبه ابزار است که به‌خوبی سازماندهی شده و به تیم‌های توسعه کمک می‌کند تا با هم همکاری کنند. با این ابزار تمام تیم‌ها اطمینان حاصل می‌کنند که تغییرات انجام‌شده سازماندهی، ردیابی و درک می‌شوند؛ حتی زمانی که چندین توسعه‌دهنده روی یک پروژه کار می‌کنند. با بسیاری از پلتفرم‌های کم‌کد، می‌توان یک برنامه کاربردی ایجاد کرد یا یک فرآیند کسب و کار را خودکار کرد و داده‌ها را بدون هیچ کدنویسی یکپارچه کرد. این موارد فقط برخی از چالش‌های کلیدی پیش‌روی پلتفرم‌های مورد اشاره است. در حالی که توسعه بدون کد (No-code) برای کسانی است که دانش کدنویسی کمی دارند یا اصلاً اطلاعاتی از کدنویسی ندارند.

به‌طور مشابه، مشاغل کوچک و متوسط معمولاً به دلیل قیمت بالا و پیچیدگی پلتفرم‌های سازمانی، تمایلی به خرید این نوع سیستم‌ها ندارند. علاوه‌براین براساس نتایج نظرسنجی No-Code Census در سال ۲۰۲۰، مشخص شده است که استفاده از پلتفرم‌های بدون‌کد یا کم‌کد نسبت به روش‌های سنتی برنامه‌نویسی، بهره‌وری را تا ۴٫۶ برابر افزایش می‌دهد. ابزارهایی مانند Flow Builder به کاربران کمک می کند تا گردش کار دیجیتال را به صورت end-to-end انجام دهند. این ابزار دارای کامپاننتها و سرویسهایی است که توسط کاربران قابل انتخاب و استفاده مجدد است. پلتفرم‌های Low-code و No-code برای بهبود سرعت توسعه و گسترش فرصت‌های تجاری ایجاد می‌شوند. قبل از هر چیز باید بدانید که هیچ پلتفرم کدنویسی‌ای ۱۰۰٪ بصری نیست، در حالی که پلتفرم کم کد ترکیبی از برنامه نویسی تصویری و کد است.

کاربرانی که دانش پیشرفته ای در زمینه کدنویسی یا ایجاد نرم افزار ندارند، ممکن است از این تکنیک های بصری برای ساختن نرم افزارهای مختلفی مانند برنامه های موبایل و … استفاده نمایند. نرم افزارهای  ServiceNow و همچنین زیرساخت های اختصاصی آن در پلتفرن مربوط به آن ساخته شده است که برای توسعه دهندگان در همه سطوح باز است. این سرویس که در ابتدا مدیریت و سرویس های فناوری اطلاعات را هدف قرار می داد، یک ساختار برنامه «کلید در دست» ایجاد می کند تا توسعه انواع عملکردهای تجاری را امکان پذیر سازد. این وندور همچنین با یک راهنمای توسعه نرم افزار برای کاربران تجاری غیر فنی، هدف خود را برای کمک به آنها در تنظیم برنامه ها در بستر نرم افزاری فراتر از مرکز داده گسترش داده است. این ابزار ساخت و تولید برنامه هایی را فراهم می کند که تجربه کاربر، تجربه کارمند یا نسخه موبایل را بهبود می دهند. IntegrationHub ServiceNow ، برای پشتیبانی از ارتباطات از پیش ساخته شده با سیستم های خارجی، یک محیط ادغام بدون کد است.

با این روش وابستگی‌ به رویکردهای قدیمی برنامه‌نویسی رایانه‌ای حذف می‌شود. پلتفرم توسعه کم کد، ساخت برنامه‌ها را برای شهروند برنامه نویس در دسترس می‌کند. یعنی برای ساخت نرم‌افزار با این پلتفرم‌ها لازم نیست متخصص کدنویسی باشید. می‌توانید تحلیل‌گر پروژه یا حتی مدیر پروژه باشید و نرم‌افزار موردنظر خود را بدون نیاز به کدنویسی‌های پیچیده بسازید. Low-code یک رویکرد توسعه نرم افزاری بوده که برای ساخت برنامه ها و فرآیندها، نیاز به کدنویسی کمی دارد. به جای استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی پیچیده، می‌توانید از رابط‌های بصری با منطق پایه و قابلیت‌های drag-and-drop در یک پلتفرم توسعه Low-code استفاده کنید.

خدمات بستر های نرم افزاری این پلتفرم، همچنین توسط AI توسعه وسیع تری می یابد و اتوماسیون امور را برای بهبود چرخه عمر برنامه فراهم می کند. پلتفرم‌های بدون کد/کم کد اغلب به رابط‌های از پیش ساخته شده برای سرویس‌های شخص ثالث و APIهای محبوب مجهز هستند. به عنوان مثال، تیم بازاریابی می‌تواند به راحتی یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) را با یک پلتفرم بازاریابی ایمیلی ادغام و جریان داده‌ها را خودکار کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره این نرم‌افزارها می‌توانید مقاله انواع CRM را در وبلاگ بیت اند بخوانید. با ساخت نرم‌افزار با پلتفرم توسعه کم کد، زمان مانعی برای بهره‌وری نیست. افزایش بهره‌وری به این معنی است که کسب‌وکارها می‌توانند سریع‌تر نوآوری کنند و بازده‌ی بهتری برای سرمایه‌گذاری هر پروژه داشته باشند.

چون توسعه‌ی کم کد امکان می‌دهد تا برنامه‌های بیشتری در زمان کمتری ساخته شوند و هزینه‌های ساخت نرم‌افزار کاهش ‌یابد. اتخاذ رویکرد توسعه‌ی کم کد، نیاز به توسعه‌دهندگان و هزینه‌های استخدام آن‌ها را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، به دلیل اتوماسیون و نرم افزار گردش کار در هزینه‌ها صرفه‌جویی شده و می‌توان آن را به سایر فعالیت‌های محرک رشد مانند تحقیق و توسعه، بازاریابی و پشتیبانی مشتری اختصاص داد. در نهایت، کسب‌وکارها می‌توانند از فناوری کم کد برای تکمیل یا جایگزینی برنامه‌های کاربردی در راستای کاهش هزینه‌های نگهداری نرم‌افزارها استفاده کنند. رابط کاربری گرافیکی و ویژگی‌هایی مثل کشیدن و رها کردن (drag-and-drop) در یک پلتفرم توسعه کم کد، فرآیند ساخت نرم‌افزار را خودکار می‌کند.

سایت Quickbase به مشتریان اجازه می دهد تا با استفاده از ابزارهای توسعه کد کم، پروژه های پیچیده ای انجام دهند. هم‌پوشانی میان دو رویکرد کم کد و بدون کد آنقدر زیاد است که معمولا تفاوت‌ها از چشم دور می‌مانند. در ادامه می‌بینیم که مهم‌ترین تفاوت‌های توسعه کم کد و بدون کد چیست و هنگام انتخاب میان این دو باید به چه مواردی دقت کنید. شرکت ها باید به دنبال پلتفرمی باشند که مشکلات حیاتی تجاری آن ها را حل کند، با فروشندگان خارجی و منابع داده ادغام شود و بتواند برای مقابله با چالش های جدید در آینده مقیاس پذیر باشد. دنیاگیری ویروس کرونا اهمیت ارائه محصولات و سرویس‌های آنلاین را بیش از پیش ثابت کرد. بسیاری از شرکت‌هایی که در دوران کرونا خدمات مفید را به شکل آنلاین ارائه کردند، تا حد زیادی از توفان ویرانگر کرونا به سلامت عبور کرده و حتی سود کردند.

از پلتفرم‌های توسعه کم کد می‌توان به OutSystems, Unqork, AirTable, Mendix و Quickbase اشاره کرد. پلتفرم توسعه کم کد پلتفرمی برای ساخت نرم‌افزار و توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها بدون نیاز به دانش فنی در زمینه‌ی کدنویسی است. با این پلتفرم‌ها، امکان ساخت و توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها در دسترس همه قرار می‌گیرد. مهم‌ترین مزیت این پلتفرم‌ها، نیاز کمتر به توسعه‌دهندگان، بهره‌وری بیشتر و افزایش سرعت فرایندها در کسب‌وکار است. پلتفرم توسعه کم کد، افرادی با تجربه‌ی کدنویسی یا توسعه‌دهندگان را هدف قرار می‌دهد.

در عین حال، نمی‌توان گفت که این رویکردها آینده برنامه‌نویسی هستند و انتظار می‌رود برای سالیان سال، تقاضا برای برنامه‌نویسان ماهر و مسلط به زبان‌های گوناگون بالا باقی بماند. اما توسعه کم کد و بدون کد باعث می‌شوند افراد بیشتری به این حوزه ورود کنند و در گذر زمان، محدودیت‌های گوناگون در سفارشی‌سازی، تامین امنیت و مقیاس‌پذیری نیز کنار زده خواهند شد. اکثر سیستم‌های توسعه نرم‌افزار no-code، از طریق پایگاه داده یا برنامه‌های سمت سروری که از پیش پیکربندی شده‌اند، یک رابط کاربری پایه برای اتصال به پایگاه داده دلخواه، ارائه می‌کنند. تلاقی‌های زیادی بین پلتفرم‌های کم‌کد کسب‌وکارهای کوچک و سازمانی وجود ندارد. برخی از فروشندگان پلتفرم‌های کسب‌وکارهای کوچک بین شرکت‌های مختلف خیلی شناخته شده نیستند.

سیستم‌های Low-code، که به ویژگی‌های مدل‌سازی بصری مجهز هستند، از ماژول‌های داخلی استفاده کرده تا کاربران غیر فنی و توسعه‌دهندگان حرفه ای، آن را درک نمایند. خوشبختانه، در دنیای امروز، ابزارهایی تحت عنوان “پلتفرم‌های بدون کد” (No-Code Platforms) توسعه یافته‌اند که می‌توانند به شما در این زمینه کمک کنند. این ابزارها به شما امکان می‌دهند تا بدون نیاز به کدنویسی و با اتصال مستقیم به پایگاه داده، در عرض چند ساعت، اپلیکیشن خود را طراحی و پیاده‌سازی کنید. اتوماسیون کم کد نرم‌افزارهایی را ایجاد می‌کند که می‌توانند عملکردهای پیچیده‌ی زیادی داشته باشند. می‌توان از آن برای توسعه‌ی یک نمونه‌ی اولیه استفاده کرد که زمینه را برای برنامه‌نویسی بیشتر و راه اندازی فرآیندهای تجاری حیاتی فراهم می‌کند. تجزیه و تحلیل و ارائه‌ی داده‌ها به شیوه‌ای قابل درک، برای تصمیم‌گیری بسیار مهم است.

گارتنر پیش بینی کرده است که طی دو سال آینده بیش از نیمی از شرکت های متوسط ​​و بزرگ سیستم عامل های کاربردی با کد پایین را مورد استفاده قرار دهند. یک نظرسنجی از 324 سازمان توسط Unisphere Research / Information Today ،Inc، نشان داد که حداقل 76٪ این سازمانها قبلاً حداقل بخشی از نرم افزارهای خود را خارج از رویکردهای سنتی IT  توسعه داده اند. این سازمانها در عرض چند هفته قادر به تغییرات بنیادی توسط این پلتفرمها در تولید و توسعه نرم افزارهای کاربردی خود هستند. نظرسنجی ها نشان داده است که توسعه دهندگان غیر IT از طیف وسیعی از زمینه ها و تجارت مختلف می آیند. اما در بیشتر موارد، کاربران و توسعه دهندگان مرتبط با حوزه آی تی هستند که در بخش های مختلف کسب و کار به فعالیت مشغول بوده اند. چالش های توسعه کد کم و بدون کد شامل امنیت داده ها و مشکل در یادگیری تکنیک های مناسب برنامه نویسی و بررسی و رسیدگی به داده ها است.

کاربران برای ساخت برنامه های No-code نیازی به آشنایی با کدنویسی قبلی ندارند. بسیاری از این پلتفرم‌ها مجموعه‌ای بزرگ از افزونه‌ها و قالب‌ها را برای انواع خاصی از برنامه‌ها دردسترس قرار داه‌اند. سایر دسته‌های پلتفرم‌های کم‌کد و بدون‌کد، حوزه‌ها یا جایگاه‌های کاربردی خاصی را هدف قرار می‌دهند. به‌عنوان مثال پلتفرم شاپیفای در حوزه‌ی تجارت الکترونیک و فروشگاه‌های آنلاین یکی از بهترین نمونه‌ها است. در حوزه‌ی مدیریت کار نیز می‌توان به پلتفرم ماندی (Monday.com) اشاره کرد. این روند، توسعه نرم افزار بدون کدنویسی یا با کدنویسی کم یا کم کد (No Code-Low Code) نام داشته و سبب ظهور گردآورنده یا اسمبل کننده نرم افزار (Software Assembler) شده که با توسعه دهنده سنتی (Developer) فرق می‌کند.

علاوه بر این، پلتفرم‌های کم کد چابکی عملیاتی مورد نیاز برای سازگاری سریع با نیازهای در حال تحول مشتریان را فراهم می‌کند. این افراد که به شهروند-توسعه‌دهنده معروف‌اند، بدون داشتن پیش‌زمینه در ساخت نرم‌افزار می‌توانند ابزار موردنظر خود را بسازند. برای این دسته، پلتفرم‌های بدون کد که به هیچ‌گونه کدنویسی نیاز ندارد، مناسب‌ترین گزینه است. پلتفرم توسعه کم کد برای این دسته بهترین گزینه است چون انعطاف‌پذیری زیادی به آن‌ها می‌دهد. این روزها انبوهی پلتفرم و متد مختلف برای توسعه نرم‌افزار و اپلیکیشن داریم که به توسعه‌دهندگان و علاقه‌مندان به آموزش برنامه نویسی اجازه می‌دهند وظایف خود را هم به روش‌های سنتی و هم روش‌های مدرن پیش ببرند.

این توسعه‌دهندگان می‌توانند از روش بدون کد برای ساختن برنامه‌های تجاری خود استفاده کرده و آنها را منتشر کنند. Power Apps همچنین برای توانمند سازی برنامه نویسان باتجربه جهت استفاده از کد برای ایجاد داده و فراداده، استفاده از منطق سمت سرور با استفاده از توابع Azure، افزونه ها و پسوندهای گردش کار طراحی شده است. فناوری‌های No-Code برای ایجاد ابزارهایی استفاده می‌شوند که می‌توانند به مدیریت گردش کار، گزارش پیشرفت، ردیابی و تجزیه و تحلیل پروژه‌ها کمک کنند. این مورد برای فروشگاه‌های آنلاین کوچک یا برنامه‌های کاربردی انعطاف‌پذیر، بهترین گزینه است. با استفاده از پلتفرم توسعه کم کد، می‌توانید پاسخ سریع‌تری به نیاز مشتری بدهید که باعث ایجاد تجربه‌ای بهتر برای او می‌شود. این تجربه‌ی بهتر به طور مستقیم بر وفاداری برند، تبلیغات دهان به دهان، ارزش بلندمدت مشتری، تمایز رقابتی و ایجاد فرهنگ مشتری‌محور تاثیر می‌گذارد.

توسعه بدون کد ضمنا گزینه‌ای ایده‌آل برای توسعه اپلیکیشن‌های مستقل، رابط‌های کاربری سرراست و اتوماسیون‌های ساده به حساب می‌آید. استفاده از Dynamics 365 CE به عنوان یک ابزار قدرتمند Low-Code، به سازمان‌ها کمک می‌کند تا فرآیندهای خود را سریع‌تر، کارآمدتر و با هزینه کمتر دیجیتالی کنند. این سیستم با ارائه امکانات گسترده و قابلیت‌های متنوع، نقش مهمی در تحول دیجیتال ایفا می‌کند. با توجه به مزایای فراوان این سیستم، توصیه می‌شود سازمان‌ها به جای روش‌های سنتی، از Dynamics 365 CE برای توسعه نرم‌افزارهای خود استفاده کنند. «ساتیا نادلا» مدیرعامل مایکروسافت سال گذشته میلادی در کنفرانس Ignite اعتراف کرد که شرکت‌ها در آینده نزدیک قادر به توسعه نرم افزار سفارشی به شکل مستقل خواهند بود. شرکت تحقیقاتی گارتنر پیش‌بینی کرده شرکت‌ها تا ۳ الی ۵ سال آینده حدود ۶۵ درصد از نرم افزارها را با روش کم کد یا بدون کد و با استفاده از هوش مصنوعی به شکل مستقل توسعه دهند.

با این حال، لازم است که با ویژگی‌ها و محدودیت‌های هر ابزار آشنا شوید تا بهترین گزینه را برای نیازهای خاص خود انتخاب کنید. عوامل مرتبط با نحوه استفاده از نرم افزار و این که کاربران اصلی چه کسانی خواهند بود را در نظر بگیرید. ابزارهای بدون کد معمولاً برای توسعه دهندگان شهروند (citizen developer) یا غیر توسعه دهندگان عرضه می شوند، نه برای توسعه دهندگان یا متخصصان  IT. این پلتفرم بر اساس جداول با تنظیمات انعطاف پذیر و مجازی سازی داده ها کار می کند. همچنین دارای ویژگی هایی مانند تقویم محتوا، فرم های تحت وب و تابلوهای راهنما می باشد. یک ابزار Low-code غیرایمن، صرف نظر از اینکه چقدر کارآمد یا کاربرپسند باشد، ابزار مناسبی نیست.

برنامه های کاربردی توسعه یافته از طریق Appian به گونه ای طراحی شده اند که می توانند سازگار با ابر باشند. Appian با استفاده از هوش مصنوعی به عنوان یک شتاب دهنده توسعه با کد کم، راهنمای AI در زمان واقعی را در مدل سازی فرآیند خود ارائه می دهد. این پلتفرم از یادگیری ماشینی استفاده می کند تا با انجام توصیه های خودکار، تماس و درخواست کمک از شرکتهای ثالث third-party را حذف کند. Microsoft Power Apps، پلت فرم توسعه کم و بدون کد از غول نرم افزار یعنی مایکروسافت است که برای کمک به کاربران در ساخت برنامه های وب و موبایل طراحی شده است. این راه حل کاملاً متناسب با طیف وسیعی از محصولات مایکروسافت است که بر روی سرویس مشترک داده ساخته شده است.

پیش از شروع استفاده از فریم ورک توسعه Low-code، مطمئن شوید که از امنیت کافی برای ایمن سازی برنامه هایی که ایجاد می کنید، برخوردار باشد. این ویژگی یکی از حیاتی ترین و با ارزش ترین قابلیت هایی است که فرآیند تولید را تسهیل می کند. ویژگی‌های Drag-and-drop، فرآیند توسعه برنامه‌ها را برای برنامه نویسان غیرحرفه ای و فنی آسان تر می نماید. سایت Airtable به هر تیمی امکان می‌دهد برنامه‌هایی را بر مبنای داده‌های اشتراکی ایجاد نموده و گردش های حیاتی و منحصر به فرد خود را بر مبنای آنها بسازند. از مهم‌ترین معایب توسعه بدون کد می‌شود به محدودیت‌های مختلف در سفارشی‌سازی، فرایند یادگیری اندک دشوار، محدودیت‌های یکپارچه‌سازی با سایر اپلیکیشن‌ها و مقیاس‌ناپذیری برای اپلیکیشن‌های پیچیده اشاره کرد.

این نمودار شبیه رویکرد فرایند BPM است که در آن، شکل‌هایی که زیرفرایندها را به‌ترتیب صحیح نشان می‌دهند برای مشخص کردن یک فرایند تجاری ترسیم خواهند شد. درحال‌حاضر، محبوب‌ترین استاندارد در این زمینه که در بیشتر پلتفرم‌های BPM پشتیبانی می‌شود، BPMN است. نمونه‌هایی از پلتفرم‌های کم‌کد و بدون‌کد BPM عبارت‌اند از پگا (Pega)، اپیان (Appian) و اوت‌سیستمز (Outsystems). روش کم کد به کارمندان عادی فرصت نوآوری و توسعه محصولات نرم افزاری در چند هفته البته با کمک توسعه دهنده حرفه‌ای برای رفع عیوب را می‌دهد. پلتفرم‌های کم کد مبتنی بر سامانه‌های کانتینرسازی شده مثل Kubernetes و Docker بوده و روی پلتفرم‌های ابری استاندارد مثل آمازون وب سرویس و مایکروسافت اژور اجرا می‌شوند.

برنامه کم کد با کاهش یا حتی حذف نیاز به کدنویسی، ساخت و استقرار برنامه های کاربردی تجاری را برای توسعه دهندگان با هر سطح مهارتی آسان می کند. Adalo پلتفرمی جهت ایجاد برنامه های تعاملی برای دستگاه های تلفن همراه و وب، در رابط drag-and-drop می باشد. در این پلتفرم گزینه های آماده ای برای صفحات فرود، فروشگاه های آنلاین و وبلاگ ها وجود دارد. همان‌طور که در این فهرست می‌بینید پلتفرم Microsoft Power Apps یکی از محبوبترین پلتفرم های توسعه کم کد است. بیت اند با ارائه‌ی راهکارهای نرم‌افزاری دیگر از مجموعه‌ی مایکروسافت یعنی Dynamics 365، راهنمای شما برای استفاده از پلتفرم توسعه کم کد است.


https://seohacker.academy/product/seo-course-gray-hat-mastering/